FAQ

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over:

  1. Training(en) kopen
  2. Inloggen
  3. Toegang training(en)
  4. Training Tijd voor jezelf
  5. Training Paper Love
  6. Training Omgaan met stress
  7. Training Zines maken
  8. Trainingen Psychologie Magazine (Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest, Minder moe, meer energie, Vergroot je zelfvertrouwen en Goed zoals je bent)

1. Training(en) kopen

Ik wil graag een training kopen, hoe doe ik dat?

Je kunt eenvoudig een training kopen in onze Flow Shop. Volg de daar aangegeven stappen.

Ik wil de training in België aanschaffen, kan dat?

Dat kan, betaling is mogelijk via iDeal, Creditcard en Bancontact.

Kan ik de training ook volgen vanuit het buitenland?

De training is toegankelijk via Schoolofflow.nl. Je kunt de training overal volgen waar je toegang hebt tot internet.

Ik heb mijn vouchercode (die ik vóór februari 2024 heb gekocht) nog niet verzilverd, en heb nu geen toegang tot mijn nieuwe training, wat moet ik doen?

Sinds februari 2024 verloopt het aanschaffen van een training op een nieuwe manier: niet meer via een vouchercode. Je kunt de training opnieuw gratis aanschaffen via Tijdschriftnu.nl. Gebruik daarbij jouw unieke vouchercode als kortingscode.

Dit werkt alleen bij al aangeschafte codes. Deze vouchercodes kunnen tot en met 31 januari 2025 verzilverd worden. Neem bij vragen contact op met onze klantenservice.

2. Inloggen

Hoe kan ik inloggen na betaling?

Na betaling kun je direct van start met de training via de inlogknop rechtsboven op Schoolofflow.nl. Via je profiel (het icoon met het poppetje) kom je bij de startknop van de training.

Ik kan wel inloggen, maar na inloggen verdwijnt het profielpoppetje en word ik weer uitgelogd, hoe kan dat?

Het lijkt erop dat je je cookies te streng hebt ingesteld. Als je de training opent in Chrome kun je deze instellingen via Chrome://settings/cookies aanpassen. De browser Chrome werkt vaak prettiger dan Internet Explorer of Firefox. Test het ook even op een andere computer of laptop, dat kan ook helpen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, waar kan ik terecht?

Neem contact met ons op via het volgende email adres: redactie@flowmagazine.nl.

Kan ik ook inloggen vanaf mijn mobiel of tablet?

Ja, dat kan. Je beeldscherm is dan natuurlijk wel wat kleiner, het kan dus overzichtelijker zijn om de trainingen via je computer of laptop te volgen. Net wat jij prettig vindt.

Ik heb nog geen account. Hoe kan ik me aanmelden?

Klik rechtsboven op Inloggen, en kies daarna aan de rechterkant voor Registreren. Op die manier maak je een nieuw account aan.

3. Toegang training(en)

Hoe lang kan ik de training(en) blijven bekijken en volgen?

Koop de cursus in de Flow shop, . Als je de training(en) start heb je een jaar om de training af te ronden. Je kunt de training in eigen tempo volgen, zo vaak als je wilt.

Kan je de training(en) ook samen met iemand doen?

Je account is persoonlijk en het is niet toegestaan je accountinformatie van de training over te dragen aan derden. 

Je kunt gerust samen met een vriendin of je partner thuis aan de slag met een training zoals Flow Paper Love. Organiseer bijvoorbeeld een ‘crafternoon’ of creatieve avond, om samen met het Book for Paper Lovers aan de slag te gaan. Willen die anderen vervolgens zelf ook toegang, dan kunnen ze de training zelf aanschaffen met een eigen account.

4. Training Tijd voor jezelf

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

Elke les bestaat uit een animatievideo met uitleg, theorie (levenslessen en andere inzichten), vaak een meditatie en wat oefeningen in je werkboek. Reken op ongeveer een uur per dag, maar je kunt deze tijd natuurlijk zelf indelen.

Je kunt de training in eigen tempo volgen. Je kunt er elke dag een uurtje voor vrijmaken, of een paar keer per week bijvoorbeeld – en er zo wat langer over doen. Of plan zeven weken lang in het weekend wat tijd voor jezelf. Het maakt allemaal niet uit.

Hoe werkt het met het werkboek?

Bij de training ontvang je een digitaal werkboek met oefeningen en ruimte om te schrijven. Het is handig om het te printen, maar als je dat niet kunt of wilt, kun je het werkboek er ook digitaal bijhouden. Je zou aantekeningen en opdrachten dan ook in een eigen schrift of boekje kunnen schrijven.

Is Tijd voor jezelf dezelfde training als Een week voor jezelf?

Ja, in maart 2024 hebben we de naam van de training aangepast – omdat je namelijk ook langer dan een week over deze training kunt doen. Het is dezelfde training, je hebt gewoon nog toegang.

Ik heb in 2021 al eens de training Een week voor jezelf gevolgd. Is de training hetzelfde en/of kan ik nog eens meedoen?

De training is flink aangepast en uitgebreid. Je zult wel wat onderdelen zien terugkomen, zoals een aantal meditaties of opdrachten. Maar er zit vooral een hoop nieuws in: nieuwe inzichten, levenslessen, opdrachten. Andere video’s en vormgeving, plus een heel nieuw werkboek. Je kunt dus nog eens meedoen en een boel nieuwe dingen leren. Voor wat je al kent geldt vaak: herhaling kan alleen maar helpen, en (weer) een week lang tijd voor jezelf nemen doet sowieso goed.

5. Training Paper love

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

De training bestaat uit acht craftprojecten, waar je zo snel of lang(zaam) mee aan de slag gaat als je wilt. Met de een ben jij misschien binnen kwartier klaar, of je neemt er een uur voor.

Bij elk project krijg je nog wat te lezen. Een verhaal over de liefde voor papier bijvoorbeeld, of ideeën over wat je allemaal met een notitieblok of envelopwaaier kunt doen.

Je hebt een jaar lang toegang tot de training. Je kunt de lessen door elkaar volgen en zo vaak terugkijken als je wilt. Je volgt de training dus in eigen tempo.

Ik heb het nieuwe Book for Paper Lovers al gekocht of ontvangen omdat ik abonnee ben. Kan ik de training kopen zonder extra boek?

Ja, dat kan. Je kunt de training bestellen met of zonder Book for Paper Lovers.

Kan ik de training samen met iemand volgen?

Ja, je kunt de training kopen en bijvoorbeeld samen met (een) vriendin(nen) een crafternoon of craft night organiseren. Een middag of avond waarbij je gezellig samen aan tafel schuift, met een laptop/tablet op tafel en het Book for Paper Lovers.

Wil je (vervolgens) los van elkaar de training volgen? Dan moet ieder een eigen training aanschaffen.

Ik heb nog een ouder Book for Paper Lovers. Kan ik de training volgen met een andere editie van het boek?

De projecten waarmee je in deze training aan de slag gaat, kun je maken met allerlei soorten papier – dus ook met papier uit een ander Book for Paper Lovers of met ander papier. Erica en Lisa geven soms wel een tip voor een bepaald papier of stuk dun karton uit het boek, maar je kunt in principe elk papier naar wens gebruiken voor jouw craftprojecten.

Wat heb ik nodig om de projecten uit deze training te maken?

Aan het begin van elke les vertellen we je wat je nodig hebt voor het project waarmee je aan de slag gaat, en welke alternatieven of juist extra’s je eventueel kunt gebruiken. Met een schaar, lijm, potlood, liniaal, (masking) tape en natuurlijk papier kom je een heel eind. Voor een aantal projecten heb je iets extra’s nodig, zoals een stuk touw of lint, een stukje gekleurd elastiek, knijpers of naald en draad.

Wat staat er in het werkboek?

In het werkboek staan alle projecten nog eens stap voor stap uitgeschreven. Achterin het werkboek vind je twee sjablonen die je nodig hebt voor de craftprojecten, zoals de mal voor een envelop.

Ik wil de training met het Book for Paper Lovers bestellen. Hoe werkt het?

De training zelf kost € 49,95. De training inclusief Book for Paper Lovers kost € 69,95, je krijgt dan dus € 3,95 korting.

Zodra je de training in de shop hebt besteld, ontvang je jouw kortingscode en de link naar de shoppagina direct in je mailbox. Je kunt jouw Book for Paper Lovers dan meteen bestellen.

6. Training Omgaan met stress

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

De drie lessen kosten je in totaal niet langer dan een ruim uur. Wanneer je ze volgt, is aan jou.Je kunt elk moment met een onderdeel beginnen en tussentijds stoppen: de training is nu van jou en blijft beschikbaar.

Minder stress in een uur, dat klinkt als een loze belofte of quick fix. Hoe zit dat?

De training kan je helpen rust te vinden en de chaos in je hoofd aan te pakken die je vaak ervaart in periodes van stress. Natuurlijk is het geen wondermiddel waarmee je in een dik uur van al je klachten af bent. Wat het je wel brengt? Inzicht in hoe stress werkt en wat je stress geeft. Dat helpt je om anders met druk om te gaan en met een frisse blik, op een nieuwe manier keuzes te maken.

Wat staat er in het werkboek?

Bij de training krijg je een digitaal werkboek van 10 pagina’s, met daarin een aantal oefeningen en ruimte voor aantekeningen. Je kunt het werkboek opslaan op je computer, printen en/of digitaal meelezen. Antwoorden en opgedane inzichten kun je eventueel ook in een eigen schrift noteren.

7. Training Zines maken

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Deze training is vanaf begin november te koop in de Flow shop.

Hoeveel tijd kost de workshop me ongeveer?

De video’s zelf duren elk een paar minuten. Maar om alle lessen te volgen en mee te kunnen doen (de video’s te bekijken, zines te vouwen en vullen, lessen uit het werkboek te volgen, et cetera), ben je waarschijnlijk in elk geval een paar uur kwijt.

Hoe meer zines je maakt, hoe langer je bezig bent natuurlijk. Je bent er in elk geval zo een middag mee zoet.

Wat staat er in het werkboek? En wat als ik niet kan printen?

Bij deze workshop krijg je een digitaal werkboek, dat je kunt downloaden zodra je de training start. In het werkboek vind je een aantal zine-sjablonen ter inspiratie. Print ze zo vaak als je wilt en vul ze in of gebruik ze als vouwsjabloon voor je eigen ideeën.

Heb je geen printer? Dan kun je het werkboek er digitaal bij houden. Je hebt dan geen fysieke sjablonen om te gebruiken, maar kunt wel gewoon zelf aan de slag met eigen papier en de uitleg die je krijgt in de video’s.

Het werkboek kunnen printen maakt de workshop leuker en makkelijker, maar ook zonder printjes krijg je genoeg uitleg en inspiratie aangereikt om je eigen zines te maken.

8. Trainingen Psychologie Magazine

Op School of Flow vind je diverse trainingen die zijn ontwikkeld door Psychologie Magazine: Kalmeer je lichaam, kalmeer je geest, Minder moe, meer energie, Vergroot je zelfvertrouwen en Goed zoals je bent.

Zijn deze trainingen gemaakt door Flow of door Psychologie Magazine?

De trainingen zijn ontwikkeld door Psychologie Magazine in samenwerking met experts.

Waarom staan deze trainingen op School of Flow?

Sinds begin 2024 is Flow’s oprichter Irene Smit ook hoofdredacteur van Psychologie Magazine en werken we vaker samen. Flow en Psychologie Magazine delen veel dezelfde waarden: beiden willen we je verder helpen aan de hand van inzichten van deskundigen.

Daarom kun je nu vier van hun online trainingen ook op School of Flow vinden, en mag je ze met korting volgen.

Ik heb een inhoudelijke vraag over een van de trainingen van Psychologie Magazine. Waar kan ik terecht?

Bekijk de veelgestelde vragen onderaan deze pagina op Psychologiemagazine.nl.

Is je vraag nog niet beantwoord?

  • Voor overige vragen kun je mailen naar redactie@flowmagazine.nl. Zet erbij om welke training het gaat.