FAQ

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over:

 1. Training(en) kopen
 2. Inloggen
 3. Toegang training(en)
 4. Training Een week voor jezelf
 5. Training Paper Love
 6. Training Omgaan met stress

1. Training(en) kopen

Ik wil graag een training kopen, hoe doe ik dat?

Je kunt eenvoudig een training kopen in onze Flow Shop. Volg de daar aangegeven stappen.

Kan ik meerdere trainingen tegelijk kopen?

Dat kan. Je krijgt dan meerdere vouchercodes die je kunt toevoegen aan je account, of (cadeau) kunt geven aan iemand anders.

Hoe lang is de vouchercode geldig?

De vouchercode is tot een jaar na aankoop geldig.

Ik wil de training in België aanschaffen, kan dat?

Dat kan, maar betaling is uitsluitend mogelijk via iDEAL of creditcard. We werken nog aan de ondersteuning voor Belgische betaalmethoden.

Kan ik de training ook volgen vanuit het buitenland?

De training is toegankelijk via Schoolofflow.nl. Je kunt de training overal volgen waar je toegang hebt tot internet.

Ik heb een training gekocht, maar ik heb geen vouchercode ontvangen, wat nu?

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestingsmail. Het kan zijn dat deze mail met de vouchercode in je spamfolder (of ongewenste mail) terecht is gekomen. Vind je de mail daar ook niet terug? Check of de betaling is voldaan en neem contact op via het volgende email adres: webwinkel@dpgmedia.nl

Kan ik mijn vouchercode doorsturen naar iemand?

Ja, je kunt jouw vouchercode cadeau doen. Let wel op dat de vouchercode maar eenmalig te verzilveren is. Heb je dus zelf al een training geactiveerd op jouw eigen account, dan is het niet mogelijk dat iemand anders de vouchercode ook verzilvert.

2. Inloggen

Hoe kan ik inloggen na betaling?

Na betaling kun je direct van start met de training via de inlogknop rechtsboven op Schoolofflow.nl. Via je profiel (het icoon met het poppetje) kom je bij de startknop van de training.

Ik kan wel inloggen, maar na inloggen verdwijnt het profielpoppetje en word ik weer uitgelogd, hoe kan dat?

Het lijkt erop dat je je cookies te streng hebt ingesteld. Als je de training opent in Chrome kun je deze instellingen via Chrome://settings/cookies aanpassen. De browser Chrome werkt vaak prettiger dan Internet Explorer of Firefox. Test het ook even op een andere computer of laptop, dat kan ook helpen.

Ik ben mijn inloggegevens van mijn Flow account kwijt, waar kan ik terecht?

Als je wilt inloggen en het lukt niet omdat je gegevens niet kloppen, kun je opnieuw een wachtwoord aanvragen via het inlogscherm. Ben je ook je inlognaam (dat is het e-mailadres waarop je hebt account aangemaakt hebt) kwijt, neem dan contact met ons op via het volgende email adres: customerservice.artikel.nl@dpgmedia.nl

Het systeem geeft aan dat ik al een account heb. Hoe zit dat?

Je logt bij Flow in met je DPG Media-account. Het kan zijn dat je al eens een account hebt aangemaakt voor een van de andere merken van DPG Media, zoals Nu.nl, Libelle of de Volkskrant. De inloggegevens zijn voor al deze merken hetzelfde en vallen onder één account.

Kan ik ook inloggen vanaf mijn mobiel of tablet?

Ja, dat kan. Je beeldscherm is dan natuurlijk wel wat kleiner, het kan dus overzichtelijker zijn om de trainingen via je computer of laptop te volgen. Net wat jij prettig vindt.

3. Toegang training(en)

Hoe lang kan ik de training(en) blijven bekijken en volgen?

Eerst koop je je unieke vouchercode in de Flow shop, deze blijft een jaar geldig. Nadat je de unieke vouchercode invult en de training(en) opent heb je minimaal een jaar om de training af te ronden. Je kunt de training in eigen tempo volgen, zo vaak als je wilt.

Kan je de training(en) ook samen met iemand doen?

Je Flow account is persoonlijk en het is niet toegestaan je accountinformatie van de training over te dragen aan derden. 

Je kunt gerust samen met een vriendin of je partner thuis aan de slag met een training zoals Flow Paper Love. Organiseer bijvoorbeeld een ‘crafternoon’ of creatieve avond, om samen met het Book for Paper Lovers aan de slag te gaan. Willen die anderen vervolgens zelf ook toegang, dan kunnen ze de training zelf aanschaffen met een eigen account.

4.1 Training Een week voor jezelf

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

Elke les bestaat uit een animatievideo met uitleg, theorie (levenslessen en andere inzichten), vaak een meditatie en wat oefeningen in je werkboek. Reken op ongeveer een uur per dag, maar je kunt deze tijd natuurlijk zelf indelen en langer dan een week over de cursus doen.

Een week voor mezelf? Ik weet niet of ik wel een week lang tijd kan vinden. Moet ik een week vrij nemen?

Je kunt de training in eigen tempo volgen. Je kunt er elke dag een uurtje voor vrijmaken, of een paar keer per week bijvoorbeeld – en er zo wat langer over doen. Of plan zeven weken lang in het weekend wat tijd voor jezelf. Het maakt allemaal niet uit. Een week vrij nemen hoeft sowieso niet. Maar we gunnen het iedereen: een week (of maand, jaar) met wat extra tijd voor jezelf, juist tussen de bedrijven door.

Hoe werkt het met het werkboek?

Bij de training ontvang je een digitaal werkboek met oefeningen en ruimte om te schrijven. Het is handig om het te printen, maar als je dat niet kunt of wilt, kun je het werkboek er ook digitaal bijhouden. Je zou aantekeningen en opdrachten dan ook in een eigen schrift of boekje kunnen schrijven.

Ik heb in 2021 al eens de training Een week voor jezelf gevolgd. Is de training hetzelfde en/of kan ik nog eens meedoen?

De training is flink aangepast en uitgebreid. Je zult wel wat onderdelen zien terugkomen, zoals een aantal meditaties of opdrachten. Maar er zit vooral een hoop nieuws in: nieuwe inzichten, levenslessen, opdrachten. Andere video’s en vormgeving, plus een heel nieuw werkboek. Je kunt dus nog eens meedoen en een boel nieuwe dingen leren. Voor wat je al kent geldt vaak: herhaling kan alleen maar helpen, en (weer) een week lang tijd voor jezelf nemen doet sowieso goed.

4.2 Training Een week voor jezelf – together editie

Deze together editie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Wat houdt deze together editie in?

Vanaf maandag 13 maart 2023 organiseren we een speciale editie van Een week voor jezelf en gaan we met zijn allen samen van start.

De basis is hetzelfde als de training Een week voor jezelf. Dit is dan ook de training die je koopt en volgt.

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het eigenlijk met je gaat, last rust- en reflectiemomenten in, kijkt naar je automatische patronen en leert minder kritisch te zijn naar jezelf. Kortom: deze week kom je op adem.

Wat is er anders aan deze together editie?

In deze speciale editie doen we het samen. Omdat het zo fijn kan zijn: een stok achter de deur, weten dat je niet alleen bent en vragen stellen aan Flow-deskundigen. Je volgt de training zelf, thuis, op zelfgekozen momenten.

Extra bij deze training is toegang tot een speciale Instagrampagina, waar je vragen kunt stellen en waar we 3 keer een live Q&A organiseren. Je krijgt extra posts, inspiratie, quotes en 7x een downloadable telefoonachtergrondje.

Hoe kan ik meedoen?

 1. Na aankoop van de training in de Flow Shop krijg je per mail een unieke code toegestuurd, die je (na het aanmaken van je gebruikersaccount) via School of Flow kunt inwisselen.
 2. Na aankoop heb je direct toegang tot de School of Flow-leeromgeving. Wil je meedoen met de together editie, ga dan vanaf maandag 13 maart zelf thuis van start.
 3. Volg het Instagram-account @flow_eenweekvoorjezelf. Daar vind je voorafgaand en tijdens de week extra artikelen, downloads, live Q&A’s met de twee Flow-deskundigen, plus extra posts waaronder je je vragen kunt stellen en je ervaringen kunt delen met andere deelnemers.
 4. Neem elke dag ongeveer een uur de tijd voor het kijken van de video’s en voor de opdrachten, oefeningen en meditaties in het werkboek. Dat kan ’s morgens, ’s middags of ’s avonds, op een moment dat jou past.
 5. Het digitale werkboek kun je downloaden bij het starten van de training.

Wat houden de live Q&A’s via Instagram in?

Op het speciale Instagram-account @flow_eenweekvoorjezelf organiseren we 3 keer een live ‘Question & Answer’ moment. Tijdens die sessies krijg je extra tips en levenslessen van Flow-deskundigen Irene Smit en Ilse Savenije, die de training hebben opgesteld. Via de chat kun je op dat moment al je vragen aan hen stellen.

De live momenten zijn gepland op:

 • maandag 13 maart om 20.30 – 21.00 uur
 • woensdag 15 maart om 20.30 – 21.00 uur
 • zondag 19 maart om 11.00 – 11.30 uur

Kun je er niet bij zijn? Je kunt de live-sessies ook later terugkijken op @flow_eenweekvoorjezelf.

Komt er nog een together editie?

Een nieuwe editie staat nog niet gepland. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de Flow nieuwsbrief.

5. Training Paper love

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

De training bestaat uit acht craftprojecten, waar je zo snel of lang(zaam) mee aan de slag gaat als je wilt. Met de een ben jij misschien binnen kwartier klaar, of je neemt er een uur voor.

Bij elk project krijg je nog wat te lezen. Een verhaal over de liefde voor papier bijvoorbeeld, of ideeën over wat je allemaal met een notitieblok of envelopwaaier kunt doen.

Je hebt een jaar lang toegang tot de training. Je kunt de lessen door elkaar volgen en zo vaak terugkijken als je wilt. Je volgt de training dus in eigen tempo.

Ik heb het nieuwe Book for Paper Lovers al gekocht of ontvangen omdat ik abonnee ben. Kan ik de training kopen zonder extra boek?

Ja, dat kan. Je kunt de training bestellen met of zonder Book for Paper Lovers.

Kan ik de training samen met iemand volgen?

Ja, je kunt de training kopen en bijvoorbeeld samen met (een) vriendin(nen) een crafternoon of craft night organiseren. Een middag of avond waarbij je gezellig samen aan tafel schuift, met een laptop/tablet op tafel en het Book for Paper Lovers.

Wil je (vervolgens) los van elkaar de training volgen? Dan moet ieder een eigen training aanschaffen. Bij aankoop ontvang je namelijk een unieke code, die eenmalig te verzilveren is binnen je account.

Ik heb nog een ouder Book for Paper Lovers. Kan ik de training volgen met een andere editie van het boek?

De projecten waarmee je in deze training aan de slag gaat, kun je maken met allerlei soorten papier – dus ook met papier uit een ander Book for Paper Lovers of met ander papier. Erica en Lisa geven soms wel een tip voor een bepaald papier of stuk dun karton uit het boek, maar je kunt in principe elk papier naar wens gebruiken voor jouw craftprojecten.

Wat heb ik nodig om de projecten uit deze training te maken?

Aan het begin van elke les vertellen we je wat je nodig hebt voor het project waarmee je aan de slag gaat, en welke alternatieven of juist extra’s je eventueel kunt gebruiken. Met een schaar, lijm, potlood, liniaal, (masking) tape en natuurlijk papier kom je een heel eind. Voor een aantal projecten heb je iets extra’s nodig, zoals een stuk touw of lint, een stukje gekleurd elastiek, knijpers of naald en draad.

Wat staat er in het werkboek?

In het werkboek staan alle projecten nog eens stap voor stap uitgeschreven. Achterin het werkboek vind je twee sjablonen die je nodig hebt voor de craftprojecten, zoals de mal voor een envelop.

Ik wil de training met het Book for Paper Lovers bestellen. Hoe werkt het?

De training zelf kost € 49,95. De training inclusief Book for Paper Lovers kost € 69,95, je krijgt dan dus € 3,95 korting.

Zodra je de training in de Flow shop hebt besteld, ontvang je jouw kortingscode en de link naar de shoppagina direct in je mailbox. Je kunt jouw Book for Paper Lovers dan meteen bestellen.

6. Training Omgaan met stress

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Deze training is vanaf begin juni te koop in de Flow shop.

Hoeveel tijd kost de training me ongeveer?

De drie lessen kosten je in totaal niet langer dan een ruim uur. Wanneer je ze volgt, is aan jou.Je kunt elk moment met een onderdeel beginnen en tussentijds stoppen: de training is nu van jou en blijft beschikbaar.

Minder stress in een uur, dat klinkt als een loze belofte of quick fix. Hoe zit dat?

De training kan je helpen rust te vinden en de chaos in je hoofd aan te pakken die je vaak ervaart in periodes van stress. Natuurlijk is het geen wondermiddel waarmee je in een dik uur van al je klachten af bent. Wat het je wel brengt? Inzicht in hoe stress werkt en wat je stress geeft. Dat helpt je om anders met druk om te gaan en met een frisse blik, op een nieuwe manier keuzes te maken.

Wat staat er in het werkboek?

Bij de training krijg je een digitaal werkboek van 10 pagina’s, met daarin een aantal oefeningen en ruimte voor aantekeningen. Je kunt het werkboek opslaan op je computer, printen en/of digitaal meelezen. Antwoorden en opgedane inzichten kun je eventueel ook in een eigen schrift noteren.

Is je vraag nog niet beantwoord?

 • Voor vragen over de betaling van een training kun je op deze pagina een formulier invullen.
 • Voor vragen over het inloggen in je Flow-/DPG media-account kun je op deze pagina een formulier invullen.
 • Voor overige vragen kun je op deze pagina een formulier invullen.