Omgaan met stress

In een uur op weg naar meer rust & ruimte

Wordt alles wat er moet je af en toe te veel? Loop je telkens in die valkuil van maar blijven rennen en vliegen om het allemaal af te krijgen? Dan kom je waarschijnlijk toe aan iedereen en alles – behalve aan jezelf.

Jezelf een pas op de plaats gunnen is de kern van deze training. Een uur is vaak al genoeg om anders te leren kijken naar stress en jezelf uit die overlevingsmodus van steeds maar moeten te krijgen.

Uit de survivalmodus

Vind je de volgende omschrijvingen herkenbaar?

 • Ik heb het gevoel dat ik in een rijdende trein zit.
 • Ik slaap slecht.
 • Ik pieker veel.
 • Ik ben vooral aan het overleven.
 • Ik heb een kort lontje.
 • Ik voel me steeds opgejaagd.
 • Ik weet niet meer wat ik moet doen om tot rust te komen.
 • Na een avondje netflixen voel ik me alleen maar gestrest.

In deze onlinetraining helpen we je overzicht te creëren en leer je anders tegen stress aan te kijken en ermee om te gaan. De reeks bestaat uit drie lessen waarin deskundigen tips en inzichten delen, een geanimeerde video waarin je leert hoe stress werkt en een werkboek met oefeningen.

Een ruim uur is genoeg om te ontdekken:

 • wat stress doet met je lichaam.
 • hoe je uit de survivalmodus komt.
 • wat helpt om van dat opgejaagde gevoel af te komen.
 • hoe je andere keuzes maakt.

Werkboek

Bij deze training krijg je een digitaal werkboek met oefeningen, ruimte voor aantekeningen en posters met inspirerende quotes.

Hoe werkt het?

 1. De drie lessen kosten je in totaal niet langer dan een ruim uur. Wanneer je ze volgt, is aan jou. Je kunt elk moment met een onderdeel beginnen en tussentijds stoppen: de training is nu van jou en blijft beschikbaar.
 2. Het digitale werkboek kun je downloaden bij het starten van de training, en eventueel zelf printen of er digitaal bijhouden.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen in de FAQ.

Illustratie Karen Schipper